На 24.05.2017 г. (сряда), пред паметника на ,,Св.св.Кирил и Методий‘‘ в гр.Роман, се проведе тържествено мероприятие по случай един от най-светлите  празници – денят на българската просвета и култура и на славянската писменост

Празникът бе тържествено съпроводен от звуците на духова музика, както и от мажоретките от НУ,,П.Р.Славейков‘‘ гр.Роман.

В редиците на празничното шествие по случай празника, присъстваха възпитаниците от ДГ,,Зора‘‘,  НУ,,П.Р.Славейков‘‘, както и СУ,,В.Левски‘‘ гр.Роман.

Кмета на Община Роман-Валери Ролански, произнесе поздравително слово към всички граждани от общината, което допълнително допринесе за  празничното настроение.

На празникът изява проявиха и абитуриентите от ,,Випуск–71‘‘-гр.Роман.

За принос в просветната и културната дейност, с грамоти и плакети бяха наградени учители от СУ,,В.Левски‘‘,  НУ,,П.Р.Славейков‘‘, ПУ,,Райна Княгина‘‘, ДГ,,Зора‘‘гр.Роман и ОУ,,Св.св.Кирил и Методий‘‘ – с.Камено поле

За развитието на културната дейност, както и за опазване на традициите на българския фолклор с грамоти и пластики бяха наградени: НЧ,,Христо Ботев-1907‘‘ гр.Роман – 110 год. от създаването му, НЧ,,Светлина-1927‘‘ с.Хубавене – 90 год. от създаването му и НЧ,,Св.св.Кирил и Методий‘‘ с.Радовене – 90 год. от създаването му.

По инициатива на ,,МКБППМН‘‘–Община Роман, се проведе конкурс ,,Най-добър ученик“. Номинираните ученици получиха грамоти и значки.

Победителите от турнира по футбол и волейбол на малки врати проведен в рамките на Майските дни на културата и просветата, също получиха награди.

Празникът завърши с изпълнение на традиционно хоро.

About the author