СПЕЦИАЛНА НАГРАДА във Втората Национална кампания на Държавната агенция за закрила на детето за връчване Отличителен знак “Аз гарантирам щастливо детство’2019” в Категория “УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ” бе присъдена на екипа на КСУДС – Роман на официална церемония, проведена на 20 ноември – Световен ден на децата, на който в 2019г. Конвенцията за правата на детето навършва 30 години.

Наградата бе връчена на директора на КСУДС Ивет Симеонова лично от министъра на труда и социалната политика г-н Бисер Петков

Основен критерий, по който се присъждат наградите и отличителните знаци в различните категории, е приноса в грижата за децата и за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за пълноценното им развитие.

На миналогодишната Първа кампания екипът на КСУДС-Роман получи Отличителен знак в същата категория, а през 2019г. беше номиниран и в новата категория “ЗНАЧИМО ПАРТНЬОРСТВО”, като допринесе партньорът му СПСПД “ФИЦЕ-България” да получи Отличителния знак “Аз гарантирам щастливо детство” именно за значимото партньорство между двете “институции” – КСУДС-Роман и СПСПД “ФИЦЕ-България”.

 На церемонията Симеонова благодари за високото признание, както и за подкрепата на екипа, общинското ръководство, ДСП-Мездра, РДСП-Враца и други партньори, допринасящи в справяне с голямото предизвикателство – отглеждане и възпитание на ЩАСТЛИВИ ДЕЦА.

About the author