Уважаеми съграждани,

Поздравявам Ви с един от най-светлите български празници! Днес всички ние сме горди, че преди 110 години една млада държава намери сили и кураж в себе си, да събере разпокъсаната си територия и народ, а след това да открие пътя към своята Независмост. С държавническият си акт от 22.09.1908 година, княз Фердинад даде нов тласък на българската държава, изразявайки волята на зряло национално самосъзнание и самочувствие на българския народ. Това бе акт, който даде израз на желанието на всички българи да живеят в независима държава. Акт, който впечатли с дързостта си и изведе народа ни на световната историческа сцена.
Този един единствен ден, случил се назад във времето ни показва, че единствено обединени около каузата България можем да постигнем успех. Само сплотени и единни можем да направим държавата си такава каквато искаме да бъде!
Нека на този празник си пожелаем да бъдем достойни наследници на нашите предци. Нека имаме тяхната мъдрост и прозорливост за бъдещето, така че да издигнем авторитета на България в общото ни Европейско семейство!

Честит празник!

ВАЛЕРИ РОЛАНСКИ
КМЕТ НА ОБЩИНА РОМАН

About the author